logga-text-2017-01-08-100x144

gladsnygga varumärken

Färgglatt, rättvist & unikt har hela tiden varit mina ledord. Jag vill veta att det jag säljer har producerats under goda förhållanden och man ska alltid kunna hitta det där lilla extra hos Tant Sofia - så att vi kan känna oss gladsnygga och unika!

Art är spansk design av högsta klass. Arts produktion är helt fokuserad på miljövänliga framställningssätt så som t ex att använda alla restprodukter i kommande produktion. Smart!

Underbart sköna svenska träskor, gjorda i stötdämpande material i sulan. Så att du kan dansa hela dagen!

Cissi & Selma. Färgglatt mode, klänningar och retro. De producerar i en liten fabrik i Rumänien, där jobbar 24 sömmerskor under bra vilkor. 

Det lilla danska företaget Dazzle me, som syr alla sina klänningar hemma i Danmark. Färgglada och supersköna!

duMilde är dansk design till den kvalitetsmedvetna kvinnan, som värdesätter små roliga detaljer i sköna material och med härlig passform.

Emily and Fin startades i London 2002. Jag gillar deras slogan... "Taking influence from the past to create collections for the present". Urfina klänningar.

Med fokus på kvinnliga hantverkare vill Fair Monkey leverera vackra och högkvalitativa smycken som är bra för både konsument och producent. Fair Trade!!

Återbruk när det är som bäst!
Har heller aldrig varit roligare att tvätta händerna... det bästa, för varje tvål skänks 10kr till Rädda Barnen!

Jumperfabriken tror på det tidlösa, eftertänksamma och det långsiktigt hållbara. Det ska vara modernt, vackert och feminint.
En jumper blir till...​​​​​​​

Holländska King Louie inspireras av det bästa med 1940-50-talets mode. Vintage modeller i sköna material med mycket färg, mönster och snygg passform.

Franska Mme YéYé gör härliga klänningar i retro stil i härliga material som passar de flesta.
"Oh la la...looks very YéYé!"

Det var Margot klänningar Tant Sofia började med. Blev faktiskt kär och är det än i Margot Mikkelsens skapelser. De görs bara i ett fåtal exemplar och i ursköna material!

ReMade by Sara Forsberg är det lilla företaget med stor passion för färg, form, design och återbruk.

Hos Retrofrun blir gamla ting till nya saker i ett modernt konsthantverk med återbruk i fokus. Retrofruns verkstad ligger i kreativa Sjuhäradsbygden.

Rice är dansk inredning i glada färger och design. Rice har noggrann kontroll på att alla arbetare har avtalsenliga löner och inte arbetar under dåliga förhållanden.

Taj Wood Scherer är ett litet tyskt familjeföretag som gör underbara väskor, portmonnäer och mycket mer. De har en "egen fabrik" i Indien där hantverkarna arbetar under bra villkor.

"Happiness in a dress" är Tante Betsys slogan. Ett litet holländskt företag som gör de mest färgglada klänningar och kjolar, oftast i fantastisk, egendesignad jersey.

Tant Sofia är den enda återförsäljaren i Sverige av Taratatas smycken. Unika emaljsmycken från Frankrike.

I över 100 år har man gjort träskor i Troentorp i Skåne. Tant Sofia samarbetar med Troentorp då många av våra träskor är unika i färg/skinn och finns bara hos Tant Sofia.

Waitz design Sweden, gör schyssta smycken i läder och stenar. Fint läderhantverk med en liten twist...